Vacances en France b&b        Info omgeving           Chambre d'hotes          Gites          Contact           Nuttige info


Vakantie Zuid Frankrijk : Chambre d'hotes en Gites

Sinds 2000 : Bed and Breakfast (b & b) : Chambre d'hotes & Familiekamers
of Gite / Vakantiewoning (appartement).

Zuid-Frankrijk & Klimaat
In het uiterste zuiden van Frankrijk (driehoek met Spaanse grens en Middellandse zee) bevindt zich "De Aspres". Een mediteraans klimaat, met meer dan 300 zonnedagen per jaar.

Het ideale vertrekpunt
om de bergen in te trekken; oude dorpjes te bezoeken of door kleine steden te slenteren, wijnhuizen te bezoeken, wandeltochten te beginnen, (grote) fietstochten (of mountainbikeroutes) uit te stippelen, paardrijden (manège in de buurt), ezeltochten, Ulm-vluchten te maken, diepzeeduiken, snorkelen of zeekajak in de Catalaanse kuststreek, enz...
Enkele nabijgelegen dorpen hebben tevens leuke authentieke markten.
Het is de regio bij uitstek met zoveel bezienswaardigheden en zo een pracht van natuur en rust.

Kunst & Cultuur
Voor kunst en cultuur hoef je niet ver te gaan : forten en kastelen, abdijen en musea zijn talrijk aanwezig. Zelfs de Katharenstreek en Andorra liggen niet zo ver weg. Of volg de sporen die artiesten zoals Matisse, Derain, Charles Renie Macintosch, Maillol hebben achtergelaten, zij hielden van dit land… de wijnen, de cultuur, de legende…

De Middellandse zee
Op 25 km : een dagje aan de kust, bestaande uit 40 km fijne zandstranden, rotsachtige kreekjes, vissershavens en plezierhavens… (Banyuls-sur-Mer, Port Vendre, Collioure, St. Cypriën, Canet Plage of Argeles-Plage), sfeer snuiven in Spaans Catalonië (Figuèras, Cadaqués, Rosas, Girona, Barcelona), even het hooggebergte in (Batère, Canigou) of gewoon een dagje rustig aan het zwembad of heerlijk genieten van een koel drankje, van een 'Muscat de Rivesaltes' !
Naast de vele terrasjes rond de Mas is er op het 1ha groot domein een mooi zwembad met grote (schaduwrijke) terrassen en ligzetels, een petanquebaan, tafeltennistafel, badmintonplein... Verder is er een biogroetentuin, kippen en een gedeelte "garigue" die nog meer rust uitstraalt. Het dorpscentrum ligt op amper 150 meter.

Wandelparadijs
Frans Catalonië is een waar wandelparadijs dankzij 3500 km aangelegde paden, waarvan 50 wandelpaden. Hier kunt u eindeloos wandelen, naar gelang het seizoen en tot een hoogte van 3000 meter. In de Pyrénées-Orientales is de natuur actief! Naast het auto- en mototoeren kan je Frans en Spaans Catalonië in alle vrijheid ontdekken op de (motor)fiets of op de mountainbike!

Naar Zuid Frankrijk : welke reisweg ?
Fotogallerie
Het klimaat bij ons
Wandel- en Fietstochten
Geniet van de rust in één van de zonnigste klimaten van Frankrijk !

Zuid-Frankrijk Logeren bij Belgen

Vakantietips omgeving

- Roken enkel in de tuin, geen huisdieren

1) Formule Chambre d'hotes b&b

- meer informatie chambre d'hotes b&b klik hier

2) Formule Gites : (appartement/vakantiehuis)

- meer informatie gite klik hier
chambres d'hotes vakantie zuid frankrijk
vakantie frankrijk chambres d'hotes gites zuid frankrijk vakantiehuis

Canet Plage : Appartement 4 personenCanet Plage : Appartement 4 personen
Vraag vrijblijvend informatie via onderstaand formulier
Bericht
Naam :
Email :
  

Informatie Catalonië / Pyrénées Oriëntales (en Languedoc-Roussillon) Zuid Frankrijk

Appartement aan Middellandse Zee 4 personen
De geschiedenis en de legende van de Catalaanse vlag !!!          In de zomer : de bergen in, de Catalaanse bergen          De Catalaanse Pyreneeën : Een Catalaanse Stad : Perpignan !
N- Bij Belgen          De Catalaanse Pyreneeën en Welness          . . Immo Zuid Frankrijk     PPSbestand Pyrenees Orientales..
Vakantie Zuid Frankrijk b&b
Linken/Adverteerders