Peage Tol Frankrijk

Hoe péage betalen in Frankrijk ( autovakantie )?

In Frankrijk (op de autosnelweg) moet je tol/taks betalen. Afhankelijk van het trajekt is dit meer of minder. Dikwijls ontstaan er zo tijdens de zomermaanden heel veel files.

Je kan kiezen : Contant. Hier maken ook de meeste niet-fransen gebruik van, en aangezien contant betalen ook nog eens langer duurt kan je al bedenken dat je lang moet wachten aan de péage!

Je kan ook zonder wachttijden de péage voorbijrijden. Hiervoor heb je een liber-t badge nodig. Dit toestel moet je gewoon in je auto leggen, en het registreert vanzelf telkens je voorbij een tolpoort rijdt. Dit systeem is het snelste, je kan gewoon doorrijden. Het nadeel hiervan is dat je als buitenlander moeilijker aan zo een liber-t badge kan komen. Klanten met een Carrefour Visa kaart kunnen deze liber-t badge wel aanvragen!

of bij de besparingstips : liber-t-badgepromotie  !

De laatste manier is gemakkelijker dan cash, maar moeilijker dan met een liber-t badge: Met de bankkaart betalen. Wil je de péage betalen met een bankkaart, dan moet je beschikken over Visa, Mastercard, CB, American Express, GR Total en Eurotraffic, Shell of Esso.
Maar tegenwoordig kan dit ook al met een MaestroCard !

Bij het betalen van uw péage met een creditcard is het gebruik van een code of handtekening niet nodig.

Sommige péage, en dan vooral voor korte afstanden kan je ook met munstukken betalen, je moet de munt gewoon in een mandje gooien, en dan kan je verder rijden.

Je kan ook je peage vooraf berekenen, bv Brussel – Montauriol = 65 euro via Parijs
Brandstofverbruik (ong. 65 euro)
Peage Berekenen (geeft je de tol + een geschat brandstofverbruik)

En zonder Péage te betalen ?

Je kan goedkoop naar Frankrijk rijden door de péage te vermijden ! Je kan omrijden  maar soms is dit goedkoper om het niet te doen!

Je doet er al langer over om rond péage te rijden of een route zonder peage uit te stippelen. De tolwegen zijn goed onderhouden in Frankrijk, en je kan er dan ook goed op doorrijden. Je kan een weg berekenen zonder peage langs Luxemburg, tot Nancy! Wanneer je deze route rijdt, kan je de drukke tolwegen vanaf Parijs vermijden, en hoef je geen péage te betalen. Bovendien passeer je langs Luxemburg, waar je ook voordeliger kan tanken. (Ook in het zuiden van Frankrijk net over de grens met Spanje was het vroeger interessant om pas vanaf dan nog te tanken. Maar sinds de crisis is de brandstof nu duurder dan in Frankrijk !). De afstand is wel iets langer, maar het verschil in kilometers betaalt zich terug omdat je er goedkopere brandstof kan tanken. Ook kan je op die manier rechtsreeks naar Lyon rijden langsheen een weg waar er geen peage is. Maar of het allemaal de moeite loont…

Gites ?Familiekamers ?chambres d'hotes ?