Abbaye arles sur tech

abbaye arles sur tech logeren bij belgen

Stad: Arles-sur-Tech is een gemeente in Frankrijk, gelegen in het departement Pyrénées-Orientales en de regio Languedoc-Roussillon. Zoals de naam te kennen geeft is deze plaats gelegen aan de rivier de Tech, een rivier die een bedding volgt van 84 km. De inwoners, die Arlésiens worden genoemd, genieten van een erfenis die vol is van tradities en natuurlijke schoonheid.

Gebouw: In het centrum is de Abbaye Sainte-Marie terug te vinden. De geschiedenis van de abdij (of Abbaye in het Frans) Saint-Marie gaat wel terug tot de 8ste eeuw. Het was de monnik Castellanus die bepaalde dat de abdij zou komen op de overblijfselen van oude Romeinse baden. Tijdens de 9de eeuw werd de abdij nog geplunderd door de Noormannen die er een bloedbad en verwoestingen aanrichtten. De kerk van de abdij werd tweemaal gewijd, een aanduiding dat er naast de eerste inwijding er ook nog een ingrijpende renovatie was. De data zijn 1046 en 1157.

abbaye arles sur tech logeren bij belgen

Gorges de la Fou : Net achter Arles-sur-Tech, richting Prats-de-Mollo, rijzen gigantische rood gekleurde kliffen echt omhoog. Het is de eerste kennismaking met deze plek: Een beekje heeft gedurende millennia haar passage gegraven in de krijtachtige marmeren rots formaties en heeft een van de smalste kloven ter wereld gevormd. Met een lengte van wel 1700 meter en een diepte van 250 meter. Deze geologische site is een van de meest bezochte attracties van de omgeving. Beschermd door een metalen net, een helm en met een loopbrug geïnstalleerd over de gehele lengte van de wandelroute kan iedereen van jong tot oud in alle veiligheid wandelen door deze schitterende kloof.