www.bijbelgen.com

www.bijbelgen.com

                     Nieuws/informatie uit (Zuid) Frankrijk & Catalonië                    

Belg bespaart niet op zijn vakantiebudget

De Belg geeft deze zomer weer ietsje meer uit aan zijn zomervakantie dan vorig jaar. Dat blijkt uit de gegevens die de touroperators Jetair en Thomas Cook verzamelden over de zomerboekingen voor vliegvakanties.

De Belg blijkt een stabiel vakantiebudget te hebben, dat jaarlijks met enkele procenten stijgt. Jetair meldt in een mededeling dat het gemiddeld reisbudget vorige zomer 933 euro bedroeg, maar deze zomer is dat al opgelopen tot 959 euro (+2,8 procent). Thomas Cook zegt geen exacte cijfers te kunnen geven, maar woordvoerder Baptiste van Outryve spreekt van een "status quo tot een stijging met twee procent".

Langer en luxueuzer
Bij beide touroperators valt ook op dat de reis gemiddeld iets langer duurt dan de vorige jaren. Daarnaast stijgt ook het aandeel van de vier- en vijfsterrenhotels. "We merken dat vroegboekers hun kortingen gebruiken om hun reis te verlengen of een hotel in een hogere categorie te kunnen boeken", zegt van Outryve daarover. Volgens Jetair is de gemiddelde reisduur opgelopen van 9,3 tot 9,7 overnachtingen.

Toppers blijven
Een overzicht van de populairste landen voor een vliegvakantie levert geen verrassingen op. Zowel bij Thomas Cook als bij Jetair blijken Turkije, Spanje, Griekenland en Tunesië de belangrijkste bestemmingen te zijn.

Frankrijk wil met versoepelde visumregeling 100 miljoen toeristen lokken

Met een versnelde visumverlening voor Indiërs en winkelen op zondag in toeristische gebieden, wil de Franse regering meer toeristen lokken. Dat maakte de Franse minister van Buitenlandse Zaken, ook bevoegd voor Toerisme, Laurent Fabius vandaag bekend.

Hoewel Frankrijk het meest bezochte land ter wereld is, geven de toeristen er veel minder geld uit dan in Spanje en de VS het geval is. De Franse regering mikt daarom op 100 miljoen toeristen per jaar, die bovendien meer moeten uitgeven.

Big spenders
Door het 48-uren visum dat in januari werd ingevoerd voor Chinese toeristen nu ook uit te breiden naar India, Zuid-Afrika en "verschillende Golfstaten", wil de Franse regering de "big spenders" uit Azië aantrekken.

Meer politie tegen zakkenrollers
Maar deze groep werd de laatste jaren in Parijs verschillende keren het slachtoffer van zakkenrollers. Fabius wil door 20 procent meer politieagenten in te zetten op de belangrijkste toeristische plekken in de stad dit probleem aanpakken. In diezelfde gebieden wil Fabius ook het zondags winkelen toestaan.

Tot slot wil Fabius het treinstation Gare du Nord opkalefateren, moet er een vast tarief komen voor de Parijse taxi's en wordt het volgens de minister hoog tijd dat er vaart komt in de plannen voor een hogesnelheidslijn tussen de luchthaven en de stad.

Toerisme is een van de weinige segmenten in de Franse economie waar nog groei wordt genoteerd. De sector stelt 2 miljoen mensen te werk en is goed voor 7 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Franse drugs en prostituees niet in winstcijfers

Frankrijk gaat de geschatte winst van illegale drugshandel en prostitutie niet meenemen in de economische statistieken van het land. Dit in tegenstelling tot nieuwe EU-regels waarin staat dat drugs en prostitutie wel bij de cijfers mogen worden opgenomen.

Onder meer Italië en Groot-Brittannië hebben toegezegd de gemiddelde winst in het bruto binnenlands product te zullen opnemen. Frankrijk heeft daar geen oren naar omdat zulke transacties niet altijd op basis van wederzijds akkoord plaatsvinden. "Illegale transacties moeten alleen meegerekend worden als er wederzijdse toestemming is. Dat is duidelijk niet het geval bij illegale prostitutie en daarom rekenen we dat niet mee", aldus een functionaris van het Franse statistiekbureau.

Bij harddrugs, waar iemand verslaafd aan kan zijn, is er volgens de Fransen bij de gebruiker geen 'toestemming' maar 'afhankelijkheid', dus ook dat blijft buiten de boeken. De geschatte winst van legale prostitutie wordt nu wel al meegerekend. Dat blijft zo.

Aanhoudende staking Franse spoorwegen kostte al 80 miljoen euro

De staking bij de Franse spoorwegen die vorige week woensdag startte, heeft spoorwegmaatschappij SNCF al tientallen miljoenen gekost. CEO Guillaume Pepy schatte de kosten en het omzetverlies maandag rond de 80 miljoen euro. Volgens de SNCF gaat het om de duurste treinstaking in Frankrijk sinds 2001.

Aan radiozender RMC zei Pepy maandag dat naast de verloren inkomsten, ook de compensaties voor de getroffen reizigers voor het hoge kostenplaatje zorgen.

Ondanks een oproep van president François Hollande om de staking te beëindigen, verlengden de vakbonden maandag opnieuw de stakingsactie met 24 uur. De bonden protesteren tegen de hervormingsplannen van de regering voor het spoor. Die gaan volgens de bonden niet ver genoeg en zijn te veel op besparingen gefocust. De regering wil een fusie tussen de SNCF en spoorinfrastructuurbeheerder RFF om bijvoorbeeld de toekomstige internationale concurrentie beter tegen te kunnen gaan.

Franse 'jusqu'au boutistes' brengen spoorstaking naar nieuw niveau

e staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF gaat maandag haar zesde dag in. De vakbonden CGT en Sud-Rail gijzelen sinds vorige dinsdag het land omdat de regering de vervoersmaatschappij SNCF en het RFF-netwerk onder een holding wil samenbrengen, terwijl beide bedrijven toch afzonderlijk blijven functioneren.

De staking wordt massaal opgevolgd; zo reed zondag gemiddeld één TGV op twee en vier regionale treinen op tien. Soortgelijke storingen worden ook maandag verwacht, wat grote gevolgen dreigt te hebben voor de eindexamens van  Franse laatstsejaarsstudenten (baccalauréat). De regering heeft al gezegd dat studenten die zich te laat op het examen aanbieden extra compensatietijd zullen krijgen. Ook de start van het toeristische seizoen draait volledig in de soep.

Een aantal vakbonden - zoals de CFDT - heeft zich al van de staking gedistantieerd, maar andere zeggen door te willen gaan ‘tot de finish’ en eisen dat de overheid terugkeert naar de situatie van voor 1997, toen SNCF en RFF één bedrijf waren. Dat heeft hen ondertussen de bijnaam 'jusqu'au boutistes' opgeleverd. Volgens de regering is de hervorming nodig om een coherente structuur op te richten in de aanloop naar de vrijmaking van de spoorwegmarkt eind 2019.

De Franse spoorwegen hebben een openstaande schuld van 40.000 miljoen euro.

 

TGV's met 2.300 reizigers nacht geblokkeerd in Frankrijk

Zowat 2.300 mensen hebben de hele of een deel van de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht op twee geblokkeerde hogesnelheidstreinen tussen Parijs en Nice in het zuiden van Frankrijk. Oorzaak was een onderbreking in de stroomtoevoer.

 

"Het was een moeilijke nacht voor de reizigers en voor het spoorpersoneel", aldus een woordvoerder van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF.

Volgens het bedrijf werd het incident nog verzwaard door de staking die het Franse spoorverkeer nu al dagen verstoort.

Frans premier Valls: "Links is niet onsterfelijk"

De Franse eerste minister Manuel Valls heeft vandaag voor het nationale congres van de PS verkondigd dat "het risico om Marine Le Pen in de tweede ronde van de presidentiële verkiezingen te zien, bestaat". Dat meldt de Franse krant Le Figaro.

"We zouden in een nieuw tijdperk kunnen vervallen. Een tijdperk waarin één van de grote republikeinse partijen - zonder dat het mag verbazen - de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in 2017 haalt."

Socialistisch boegbeeld Valls is niet gerust in wat de toekomst voor het extreemrechtse Front National brengt: 'bleu marine' in de volgende legislatuur is niet ondenkbaar. Maar het kalf is nog niet verdronken voor de PS, meent hij: "Het kan evengoed rechts (de UMP van voormalig premier Sarkozy, red.) zijn."  

"Links is niet onsterfelijk"
De rijzende ster van de Franse politiek waarschuwt verder dat "links in Frankrijk niet onsterfelijk is", maar ook dat "er simpelweg geen alternatief voor links is". Een electorale mislukking van de PS zal volgens Valls "het links van links" (Valls doelt op Le Parti de Gauche van Jean-Luc Mélenchon, red.) niet versterken.

Kostprijs autoreis naar Italië met ruim kwart gestegen

De kostprijs voor een autoreis naar Italië is de voorbije jaren met 25 procent gestegen voor een benzinewagen en met 33 procent voor een dieselwagen. Dat blijkt vandaag uit een vergelijking door mobiliteitsclub VAB van de kilometerkostprijs voor de drie topbestemmingen bij de Belgen voor autovakanties in de zomer (Frankrijk, Spanje en Italië).

VAB koos telkens een populaire vakantiebestemming van de Belgen: Avignon, Barcelona en Firenze, en berekende de kostprijs per kilometer. Frankrijk is zowel voor diesel- als voor benzinewagens de goedkoopste autobestemming wat de kost per kilometer betreft. Dit komt doordat de brandstofprijzen in Frankrijk laag liggen, vooral de dieselprijs en je enkel péage moet betalen in Frankrijk.

Spanje komt op de tweede plaats. Per kilometer gezien, ligt de tolkost in Spanje een stuk hoger dan die in Frankrijk.

Italië is de duurste autobestemming, omdat niet alleen de brandstofprijzen daar de afgelopen jaren erg hard gestegen zijn, maar ook omdat je een vignet voor Zwitserland moet aanschaffen als je de snelste route kiest.

VAB raadt vakantiegangers naar Italië en Spanje dan ook aan om te tanken in Luxemburg of in Frankrijk, om zo te besparen op de autoreis.

Belg komt om door noodweer in Franse Pyreneeën

Een 69-jarige Belg is gisteren verongelukt tijdens zwaar onweer in de Franse Pyreneeën. Dat heeft het Franse persagentschap AFP vernomen van de hulpdiensten. Hij zou gegrepen zijn door een golf.

Het slachtoffer werd gisterenavond in zijn wagen verrast door het stijgende waterpeil. De man zou uit zijn wagen gekropen zijn om te voet naar zijn verblijfplaats te gaan, maar werd meegesleurd door een golf. Zijn lichaam werd vanmorgen teruggevonden in het dorp Germs-sur-l'Oussouet.

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in België kon het incident nog niet bevestigen.

Poetsvrouw vindt boreling in toiletten luchthaven

Een poetsvrouw heeft in de toiletten van de Parijse luchthaven Orly een boreling aangetroffen. De vrouw verwittigde de ordediensten. De baby werd meteen overgebracht naar een ziekenhuis.

"Er werd gelukkig snel en met een bevredigend resultaat opgetreden", luidt het bij het parket van Créteil. Volgens het parket werd het jongetje van Afrikaanse origine kort na zijn geboorte aangetroffen. De baby werd in een zak met papier achtergelaten in de toiletten van de vertrekhal, schrijft de krant Le Parisien. De politie zet alles op alles om de moeder op te sporen.

19-jarige Fransman verdrinkt na omstreden Facebook-spel

Het Facebook-spel waarbij jongeren elkaar uitdagen om van een brug te springen, is een Franse man van 19 jaar fataal geworden. Het spel is omstreden: de deelnemers doen alles om steeds spectaculairder uit de hoek te komen.

‘Een dwaas en dramatisch spel.’ Zo omschrijft substituut-procureur Igor Souchu de dood van de jongeman op Facebook. De jongeman is verdronken nadat hij met zijn fiets van een brug gesprongen was in het West-Franse Béganne. 'A l'eau ou au resto', zo heette de Facebook-uitdaging.  

Het spel is een rage aan op Facebook. Het komt erop aan zich binnen 48 uur in het water te gooien en dat met een videofilmpje te bewijzen, anders moet je een etentje trakteren op restaurant. Eind mei was een jongeman zwaargewond geraakt door bij Calais in het ijskoude water van de zee te springen.

‘In Béganne was de uitdaging om van de brug te springen op een fiets. Twee jongeren hebben dat gedaan, terwijl ze gefilmd werden door een derde. Het slachtoffer dacht dat hij er goed aan deed om zijn fiets vast te maken aan zijn been om hem niet kwijt te raken, maar hij belandde meteen diep in het water en geraakte niet meer boven’, zegt Sylvain Laniel van de lokale politie in Morbihan. ‘De fiets woog te veel.’

De twee vrienden van het slachtoffer werden in shock opgevangen door de politie.

Het is het eerste overlijden dat gelinkt wordt aan het spel in Frankrijk. Ook in ons land is het spel bijzonder populair, maar er is nog geen weet van ongelukken. In België heeft de politie ook al gewaarschuwd dat dergelijke weddenschappen gevaarlijk zijn. 

'Het lijkt onschuldig, maar het is niet zonder gevaar', zo zei woordvoerder Manuel Gonzalez van de Gentse politie. De Gentse politie schenkt tijdens patrouilles extra aandacht aan het fenomeen.

Vrouwvriendelijke garage succes in Frankrijk

Een manicure, een massage of een lesje in automechanica. Dat biedt een garage haar cliënteel aan in de buurt van Parijs. Met de speciale service wil 'Only Women', vrouwen een alternatief bieden in het klassieke machowereldje van de vierwielers. En het wordt gesmaakt. Amper een maand na de opening vinden vrouwen makkelijk de weg naar de garage in Saint-Ouen-l'Aumone.

"Als vrouw houden ze je vaak voor de gek", zegt Sandrine Hautenne, een 42-jarige Française. "Zo ging ik eens bij drie garages langs en elke keer kreeg ik een andere prijsofferte voor de herstelling van mijn wagen. Ze speelden gewoon met mijn voeten. Toen besloot ik om mijn nonkel langs te sturen en de garagisten lieten hun prijzen meteen zakken." Hautenne is dan ook gelukkig met het initiatief. Ze vertrouwt nu met plezier haar wagen toe aan een van de twee vrouwelijke mechaniciens. "En die legt ook uit wat er precies scheelt. Dat zou een mannelijke collega van haar nooit doen."

Ze is lang niet de enige die 'Only Girls' ontdekt heeft. Ook Jennifer Collon is blij met de geleverde service. En het wachten tijdens de herstelling is voor haar geen verloren tijd. Ze laat zich intussen een manicure welgevallen. Naast het schoonheidssalon is er ook een kinderopvang.

Communicatiespecialist Rodolphe Bonnasse stipt aan dat de initiatiefnemers een gat in de markt ontdekt hebben. Het aantal alleenstaande vrouwen neemt toe en zij willen in de watten gelegd worden. Bovendien hebben ze ook geen boodschap aan de machostijl die heerst in de meeste garages, weet hij. "Ze passen hun service aan de wijzigende maatschappelijke noden aan. Frankrijk is eindelijk begonnen aan een inhaalbeweging op dat vlak. In landen als Engeland en Japan is 'gendermarketing' al langer ingeburgerd."

Kritische feministes als Sophie Gourian doen het initiatief af als een louter marketingverhaal. Maar dat spreekt Aurore Dabireau tegen. Voor haar is het meer dan dat alleen. Zij zocht na haar studie automechanica drie jaar lang naar een job in sector en stootte vooral op onbegrip. "De mannen vonden dat ik niets te zoeken had in een garage", luidt het.

'Only Girls' is de tweede garage in Frankrijk die uitgebaat wordt door vrouwen. Hautenne prijst ook de transparantie. "We leggen onze klanten precies uit wat we doen en we voeren enkel de strikt noodzakelijke reparaties uit", zegt manager Laid Hdachi, die nota bene wel een man is...

Franse treinverkeer morgen ernstig verstoord door staking

Op het Franse treinnet worden morgen ernstige problemen verwacht door een stakingsoproep van vier spoorwegvakbonden. Volgens de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zal maar één op de twee of zelfs één op de drie tgv's rijden. Eurostar zou geen hinder ondervinden. Thalys voorziet een zo goed als normaal verloop van het verkeer, met een eventuele kans op vertragingen. Donderdag zullen drie op de vier Thalystreinen tussen Brussel en Parijs rijden.

De staking begint vanavond en kan steeds met een periode van 24 uur worden verlengd. De vakbonden vragen verbeteringen aan een wetsontwerp over een hervorming van het spoor in Frankrijk. Het Franse parlement buigt zich volgende week over die hervorming.

Bedoeling is de schuld van de sector te stabiliseren en een volledige openstelling van het Franse spoornet voor concurrentie voor te bereiden. Volgens het wetsontwerp worden de SNCF en de RFF, die het spoornet beheert, gereorganiseerd. In de ogen van de vakbonden gaat de hereniging van de twee ondernemingen, die in 1997 werden gescheiden, echter niet ver genoeg en wordt het probleem van de schuld ook niet geregeld.

Thalys raadt zijn reizigers aan regelmatig thalys.com te raadplegen voor de laatste verkeersinformatie. Wie in real time op de hoogte wil blijven, kan een app voor smartphones downloaden.

Hek met 'liefdessloten' valt van brug Parijs

De Pont des Arts, een van de bruggen over de Seine in Parijs, is gisteren enige uren afgesloten geweest, nadat een metalen rooster met 'liefdessloten' van het gevaarte was gevallen. Sinds een jaar of 5 laten veel verliefde stelletjes hangsloten, vaak met hun namen erin gegraveerd, op de brug achter als symbool van hun duurzame liefde en gooien de sleutels in de rivier.

Niemand raakte gewond toen het rooster naar beneden kwam, meldden Franse media. De voetgangersbrug bij het museum het Louvre ging weer open nadat twee roosters met sloten langs de brug tijdelijk door houten exemplaren waren vervangen.

Voor het gemeentebestuur van de Franse hoofdstad zijn de sloten al langer een doorn in het oog. Het zoekt een alternatief, omdat de sloten de brug zouden ontsieren. Harde maatregelen blijven echter uit, omdat de gemeente bang is toeristen af te schrikken, temeer omdat het een geliefd reisdoel is van verliefde mensen.

Twee vrouwen sterven na sprong uit brandend gebouw

Bij de sprong uit een brandend gebouw in Aubervilliers bij Parijs zijn in het weekend twee vrouwen omgekomen. Een van hen was zwanger, aldus de brandweer. Vier mensen raakten levensgevaarlijk gewond, achttien anderen werden lichtgewond. Tachtig andere bewoners konden zich tijdig in veiligheid brengen.

© afp.

De vlammen sloegen gisteravond vanaf het gelijkvloers razendsnel door heel het zes verdiepingen tellende appartementsgebouw. Vele bewoners konden zich naar verluidt in veiligheid brengen via stellingen langs de gevel. Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog niet achterhaald.

In het gebouw zouden vluchtelingen zonder middelen in extreem beperkte omstandigheden geleefd hebben. Buren spraken van meer dan tien mensen in twee kamerflatjes. Het gebouw was zwaar verwaarloosd.

De burgemeester van Aubervilliers eiste meer renovatiemaatregelen. Eigenaars van dergelijke panden moeten onder druk gezet worden, zei , Pascal Beaudet op de Franse radiozender France Info.

Forgot your password?