Catalonia

chambres d'hotes en gites

Rijke geschiedenis :

Het gebied dat nu bekendstaat als Catalonië is, net als de rest van het Iberisch Schiereiland, overheerst door vele volkeren zoals de Grieken, Romeinen, Moren en ook de Fransen. De Catalaanse cultuur ontstond pas in de Middeleeuwen, onder heerschappij van de Graven van Barcelona en het Koninkrijk Aragón. De Catalanen hielden hun eigen wetten, maar deze zelfstandigheid verdween langzaam maar zeker. Catalonië verloor een groot aantal oorlogen, waardoor de macht steeds meer in Madrid gecentraliseerd werd. Tijdens de dictatuur van Generaal Franco was alles verboden dat niet Spaans was.chambres d'hotes en gites

Na de dood van Franco in 1975 kwam voor Spanje een einde aan 36 jaar dictatuur. Drie jaar later kreeg Catalonië weer een sterker eigen cultureel karakter en iets meer politieke onafhankelijkheid. Sinds 2006 heeft Catalonië de status van natie binnen het koninkrijk Spanje. Wonen in de provincie Girona

Catalonië kent 4 provincies waarvan Girona de meest Noordelijke is. Het project ligt in het dorp Sant Pere Pescador in de provincie Girona vlak bij de kust en nabij de bekende stad Rosas.

oppervlak 32.114 km2

7,4 miljoen inwoners

hoofdstad Barcelona

4 provincies

23 april heilige feest Sant Jordi

Geniet van het goede leven
Dit gebied biedt u alles dat u maar wenst. In een heerlijk klimaat kunt u genieten van de Middellandse zee, de Pyreneeën, vele natuurgebieden, bezienswaardigheden en hele mooi steden. Maar geniet u vooral samen met de vriendelijke Catalaanse bevolking van het goede leven!

 

Barcelona Camp Nou

Ook als er geen wedstrijd wordt gespeeld, is een bezoek aan Camp Nou een belevenis.
Ga terug in de tijd dankzij het Club Museum, laat je naam op het shirt van FC Barcelona drukken in de FCBotiga en loop in de voetsporen van Cruyff en Maradona vanuit de spelerstunnel het veld op.
Of zie de Beste Speler van het Voetbal “Messi” of (beste speler in spee?) “Neymar” live aan het werk !
Camp Nou is het grootste stadion van Europa. De voetbaltempel biedt plaats aan maar liefst 100.000 socio’s ! Sinds de renovatie van 2012, is de thuishaven van FC Barcelona zelfs een van de grootste drie stadions ter wereld!!

Bezienswaardigheden bij Camp Nou :

1. Museu FC Barcelona President Nunez – FC Barcelona heeft niet alleen het grootste stadion, maar ook het beste clubmuseum ter wereld. De foto’s, schilderijen en trofeeen trekken meer bezoekers dan alle andere musea in Barcelona. Voor een paar euro extra kun je de Camp Nou tour erbij doen (tot een uur voor sluiting en niet op wedstrijddagen). Kijk voor openingstijden en tarieven op de website van FC Barcelona.
2. Camp Nou Tour – Geen deur blijft gesloten tijdens deze tour door het stadion van FC Barcelona: de perszaal, de kleedkamer en zelfs de president box kun je bekijken. Met de audiogids – ook beschikbaar in het Nederlands – kun je je eigen tempo volgen.
3. La FCBotiga – De officiele club winkel van Barca heeft filialen verspreid door de hele stad, maar de enige echte superstore is bij het stadion te vinden. Naast de gebruikelijke mokken en horloges, kun je hier ook terecht voor oude vintage shirts of het nieuwste tenue met jouw naam en rugnummer.
4. Een training bijwonen – Hoewel trainingen officieel niet openbaar zijn, zijn er aan de noordkant van het trainingsveld kijkgaten gemaakt. De ochtendtraining begint om 10:30 en de middagtraining om 17:30. Maar let op: regelmatig worden trainingen verschoven of op een andere locatie gehouden.

Wil je er heen ?
Het stadion is makkelijk te bereiken met de metro. Halte Collblanc (Lijn 5) ligt op 5 minuten lopen vanaf het stadion. Lijn 5 is gunstig als je opstapt bij Sagrada Familia, Diagonal of Sants Estacio.
Vertrek je vanuit het centrum van de stad, dan kun je ook Lijn 3 nemen vanaf Liceu of Plaza Cataluna en uitstappen bij Palau Reial. Ook vanaf daar is het maar een korte wandeling naar het stadion.

Tickets 23 euro voor een volwassene, 17 euro voor een kind (6 tot 13 jaar), prijzen 2013

chambres d'hotes en gites

Terug

Facebook : Frans de Catalonië