Costa Brava

chambres d'hotes en gites

De Costa Brava (Catalaans voor Ruige, wilde kust) is een 200 kilometer lange kuststrook van de Middellandse Zee in Catalonie, (provincie Girona) in het noordoosten van Spanje die begint bij Portbou aan de Franse grens en loopt tot Blanes waar hij over gaat in de Costa del Maresme.

De term Costa Brava vindt men voor de eerste keer terug in de Catalaanse krant La Veu de Catalunya op 12 september 1908 in een artikel van de schrijver en dichter Ferran Agullo. Hij beschrijft daarmee het ruige, toen nog onherbergzame, karakter van de kust met zijn vele onregelmatige rotsen en baaien. Op 29 september 1963, heeft het stadsbestuur van Sant Feliu de Guixols op de kaap van het Ermitatge de Sant Elm een gedenksteen opgericht, precies op de plaats waar Ferran Agullo de inspiratie voor de naam van de kust gevonden zou hebben, al wordt de authenticiteit van deze anekdote betwist.
Het Catalaans traject van Collioure in Frankrijk naar Cadaques in Spanje is een wondermooi samengaan van Pyreneen en Middellandse Zee. De Franse Cote Vermeille en het noordelijke deel van de Spaanse Costa Brava bieden de wandelaar een pittoresk en ruig landschap van hoge kliffen, idyllische baaitjes en dramatische rotsformaties. Grote kunstenaars als Dali, Miro, Picasso en Matisse vonden hier inspiratie en lieten er hun sporen na.

chambres d'hotes en gites

 

Huizen te koop in Zuid Frankrijk

Terug