De bergen in de zomer: het ontdekken waard, De Catalaanse Pyreneeën !

chambres d'hotes en gites

De Catalaanse Pyreneeën

Ontdek een overdosis aan zon en zuurstof in de 64 dorpen van het Regionaal Natuurreservaat van de Catalaanse Pyreneeën!

Natuurreservaten, dierentuinen, natuurlijke warm waterbronnen en militaire vestingen gebouwd door niemand minder dan Vauban (vestingen die door Unesco op de lijst van werelderfgoed geplaatst zijn).

De bewoners zijn trotse ambassadeurs van een cultureel erfgoed, een taal en een gastronomie en ze zullen u warm onthalen!

Een voorbeeld : De Bouillouses, diamant van de Catalaanse Pyreneeën

Een waar paradijs voor natuurliefhebbers, of u nu een bewonderaar, wandelaar, visser of trekker bent. Het meer van de Bouillouses (geklasseerd natuurreservaat sinds 24 juni 1976) is één van de mooiste natuurreservaten van de Pyrénées-Orientales.
Het meer van Bouillouses is een geklasseerd natuurgebied, zeer bekend in Frankrijk en Spanje. Het is het hoogst gelegen meer (2000m) van de hele Pyreneeën dat we met de auto of met de stoeltjeslift kunnen bereiken. Omdat het vroeger letterlijk overspoeld werd met autoverkeer is tegenwoordig de toegang gereglementeerd: er is een pendeldienst vanaf de weg “van de Bouillouses” en we kunnen de plek ook bereiken via de stoeltjesliften van Font-Romeu (rechtstreeks) of Les Angles (2 uur lopen).
Dit stuwmeer werd aangelegd om het gele treintje van waterkracht te voorzien. Net als overal in de hoge bergen kunnen we het meer het beste vroeg op de dag bezoeken, om te genieten van de mooiste lichtval en alle wandelingen die hier te doen zijn. In de zomer onweert het vaak aan het einde van de middag. Wij raden u aan hier een hele dag te komen doorbrengen, om met uw gezin te picknicken in het bos, aan de oevers van het meer of aan één van de kleine meertjes er vlakbij, temidden van kuddes paarden en koeien die hier in alle vrijheid de zomer doorbrengen. Omdat hier stukken grond toebehoren aan de Spaanse enclave Llivia, waarop Franse voorouderlijke weiderechten bestaan, grazen hier Franse en Spaanse kuddes naast elkaar – een zeldzaam iets.

Terug