Espace de détente

Naast het zwembad, een tafeltennisruimte, een petanquebaan en een badmintonplein is er nu ook een volledig nieuwe afzonderlijke “zen-ruimte” ingericht met een jacuzzi en een sauna. Vooral aangenaam tijdens minder warme periodes!
Op afspraak kan er met een Yoga-professeur yogalessen gevolgd worden. Eveneens zijn er speciale arrangementen voor massages : voor meer inlichtingen neem contact op !

Espace de détente vakantie logeren bij belgen in frankrijk

Tijdens de zomer is er ons groot openlucht zwembad 9 x 4
met rondom grote terrassen met ligzetels, waarvan een groot overdekt gedeelte.

Buiten de zomermaanden is er een jacuzzi in een (open) veranda ter beschikking, met zicht op de omliggende bergen. Van alle relaxatie-technieken die mensen gebruiken is één van de meest effectieve de kracht van warmte. Warme baden werden reeds in de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen of om verstijfde of gespannen spieren te verlichten.

 

Vandaag is de jacuzzi één van de manieren waarop mensen warm water gebruiken als ontspanningstherapie. In de fysiotherapie bestaat er dus reeds een lange traditie van het gebruik van warmte om de spieren te helpen ontspannen en te helen. De warmte van een jacuzzi werkt op dezelfde manier maar op een grotere schaal. Zelfs een kort bad van enkele minuten in een jacuzzi kan ervoor zorgen dat ons hele lichaam zich kan ontspannen. Dit helpt het lichaam zichzelf te herstellen indien dat nodig zou zijn. Een extra voordeel van jacuzzi’s hierbij is dat ze massagekoppen hebben die specifieke delen van het lichaam een massage kunnen bieden.Warmte zorgt er ook voor dat je hart sneller gaat slaan. Als je hartslag versnelt, wordt je bloedcirculatie ook beter en krijgen je spieren dus meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Op die manier kunnen lichaamscellen en spieren sneller herstellen van eventuele blessures. Ook kunnen er gemakkelijker nieuwe cellen aangemaakt worden. Een beter circulatie van het bloed zorgt er voor dat je huid sneller kan regenereren zodat je er ook gezonder zult uitzien.

Espace de détente vakantie logeren bij belgen in frankrijk
Espace de détente vakantie logeren bij belgen in frankrijk

Ook kan er gebruik gemaakt worden van een infrarood-sauna.

Een infraroodsauna heeft een zeer goede dieptewerking op uw spieren en gewrichten. De zon is de belangrijkste energiebron op aarde. Tijdens een warme zomerdag ervaren we de weldaad van de zonnestralen op onze huid. Een infraroodcabine werkt op eenzelfde manier als de zon: u krijgt volop positieve energie! Dit kan positief zijn voor de gezondheid. De infraroodstralers van een infraroodcabine verwarmen u van binnenuit en hebben daardoor een betere dieptewerking dan een traditionele sauna. Klinische studies tonen aan dat infraroodwarmte verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen.
Maar doordat u in een infraroodcabine ook flink transpireert, reinigt u het lichaam en verbetert u uw weerstand. In een infraroodcabine kan men tot zeven keer méér gifstoffen kwijt geraken.