Font Froide – Abbaye

chambres d'hotes en gites

Bezoek Fontfroide abdij, een belangrijke site van de Aude en Wales ‘Katharen’! Een paar kilometer van Narbonne is een van de best bewaarde cisterciënzer monumenten in Frankrijk. Een site om het hele jaar te ontdekken, een gevoel van familie-uitje.

Opgericht aan het eind van de elfde eeuw door de Benedictijnse monniken Fontfroide : toegetreden tot de cisterciënzer orde in 1145.

Ze werd al snel een van de rijkste Cisterciënzer abdijen in het Christendom, bastion van de katholieke orthodoxie de ‘Katharen’.
De architectuur, de diverse en gevarieerde set is prachtig bewaard gebleven. Open voor het publiek elke dag van het jaar : haar klooster en de kerk van de XIIe eeuw , de kapittelzaal, een slaapzaal en een refter, maar ook faciliteiten van de XVIII eeuw of ontdek ook in de zomer, de rozentuin en terrasvormige tuinen .
Werd prive in 1908. De abdij ontvangt het hele jaar vele culturele evenementen, magische momenten in een plaats doordrenkt van meer dan negen eeuwen geschiedenis. De abdij herbergt ook een restaurant , een winkel met wijnen van Fontfroide.

chambres d'hotes en gites