Gerona Girona

Gerona is een middelgrote stad in het noordoosten van Spanje op een goed uur rijden van Barcelona (1uur van Mas Le Mimosa in Montauriol) en niet al te ver van de Franse grens.
Het is een oude stad, de Romeinen bouwden er al een citadel. Later werd de stad bewoond door de Visigoten en de Moren.
Al deze culturen hebben hun sporen achtergelaten in het huidige Gerona. De stad is ondanks het feit dat hij meerdere malen belegerd is geweest, onder andere Napoleon, bijzonder goed bewaard gebleven.
Dit is met name te danken aan het stadsbestuur die de laatste decennia veel van de historische bezienswaardigheden van de stad in oude glorie hebben hersteld. Het mooiste voorbeeld hiervan zijn de prachtig herstelde stadsmuren, waar je nu een mooie wandeling overheen kan maken.

Gerona is met name een populaire dagtrip bij toeristen die in de zomermaanden aan de Costa Brava verblijven. Die komen naar de stad toe om er heerlijk op een terrasje te zitten, te slenteren door de prachtige smalle winkelstraatjes of om één van de leuke musea van de stad te bezoeken. Ook op regenachtige dagen is Gerona een populaire bestemming; en dan met name het winkelcentrum Centro Commercial Espai Girones.
Kortom, Gerona heeft alles in huis voor een geslaagde stedentrip.