Le Canigou

chambres d'hotes en gites

De Pic du Canigou (Catalaans : Pica del Canigó) is de hoogste top van het “Massif du Canigou”, in het Franse deel van de oostelijke Pyreneeën. Hij ligt in de regio Languedoc-Roussillon (in het departement Pyrénées-Orientales. De berg is 2784,66 meter hoog. Op een van de noordwestelijke hellingen ligt de beroemde abdij van Saint-Martin du Canigou (monestir de Sant Martí del Canigó). De Pic du Canigou is binnen 2 uur (600 hoogtemeters) te beklimmen vanaf de Cortalets-berghut. Over een 23 km lange ongeplaveide bergweg kan het “Chalet des Cortalets” met de eigen auto bereikt worden via Villerach. Ook is jeepvervoer naar de hut mogelijk.

Enkele jaren geleden vertrokken we met onze gasten (groepjes tot max 6 personen) vanaf de Batere (1400 meter hoogte) te voet naar de top van de Canigou (2800 meter) !
Een dag lang waande iedereen zich in een paradijs: schitterende vergezichten, verschillende steenformaties, bijzondere planten en kruiden die alleen in de Pyreneeën voorkomen, spectaculaire watervallen en rennende gemzen over de puinhellingen.

6 uur lang goed doorstappen door een van de mooiste gebieden van Europa met als bekroning de Pic du Canigou: een must voor iedereen die van bergen en vergezichten houdt.
De tocht terug : nogmaals 6 uur stappen : Doodvermoeid maar de meeste overgelukkig om zo een ‘helletocht’ met zoveel voldoening te kunnen afsluiten.

www.canigou.review