met de auto naar frankrijk

Vanuit het noorden komen de meeste vakantiegasten met de auto naar het zuiden van frankrijk. Er zijn een aantal routes die kunnen genomen worden via een autoroute (betalend “péage) :

De route vanaf het centrum van België tot Montauriol ( op 20km van Perpignan) :

1.100 km vanuit Brussel tot Perpignan daarna 20 km naar Montauriol :
95% autoroute : ±10 uur rijtijd + rusttijd
* Via Parijs : Vierzon – Limoges – Toulouse – Perpignan – Thuir – Fourques – Montauriol
* Via Parijs : Vierzon – Clermont Ferrand – Millau – Bezier – Perpignan – Thuir – Fourques – Montauriol
* Via Reims of via Luxembourg : Dyon – Lyon – Nimes – Montpellier – Perpignan – Thuir – Fourques – Montauriol

Voor routeplanners of GPS : N 42°34’38”, E 02°43’23”

Frankrijk is hét vakantieland bij uitstek voor wie interessante bezienswaardigheden wil bekijken. Een onvermijdelijke attractie is natuurlijk de Eiffeltoren, maar Parijs staat werkelijk vol met monumenten en historische gebouwen. De negentiende-eeuwse Arce de Triomphe, de Notre-Damekathedraal uit de middeleeuwen en het fraaie stadhuis Hôtel de Ville zijn maar een paar voorbeelden. Plan je een uitgebreide autovakantie in Frankrijk, dan vormen onder meer het Paleis van Versailles in de gelijknamige stad, de parken van Marseilles en de kerken en kathedralen van Lyon en Toulouse bijzondere uitstapjes. Voor echte cultuur- en architectuurliefhebbers is Frankrijk dus niet met één vakantie bekeken.

Voor de streek rond Perpignan kan je alvast terecht op deze pagina : http://sud66.com/vakantietips-zuid-frankrijk-vakantie-bij-belgen/