Middellandse Zee

chambres d'hotes en gites

De Middellandse zee staat voor veel Europeanen gelijk aan zon, zee, strand en vakantie.

Catalonië heeft een kustlijn van 680 km en bestaat uit de Costa Brava, Costa del Maresme, Costa del Garraf en de Costa Dorada en de Côte Vermeille. Het is de ideale uitvalsbasis voor zeilen, duiken, surfen en lange strandwandelingen.

Middellandse zee oppervlakte 2 miljoen km2

3.850 km lang en gem. 600 km breed

diepte gem. 1.430 m

22 landen in en om de zee

Middellandse Zee een Middelzee
De Middellandse Zee is een intercontinentale zee of middelzee. Het vormt de grens tussen Europa en Afrika en gedeeltelijk ook die tussen Europa en Azië. De zee is tussen Spanje en Marokko via de Straat van Gibraltar verbonden met de Atlantische Oceaan. In het oosten verbindt de Bosporus de Middellandse met de Zwarte Zee. De verbinding met de Rode Zee is een kunstmatige en verloopt via het Suezkanaal in Egypte.

De grote, relatief warme, watermassa is van grote invloed op de landen rondom de Middellandse Zee. De noordelijk gelegen landen zijn daardoor relatief warm en hebben een Mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en de winters zijn zacht. Het Mediterraan klimaat maakt onderdeel uit van het subtropische klimaatgebied.
Watersport
Waar u heerlijk kunt zonbaden op het strand. Ook sportief gezien heeft de zee hier veel te bieden. Zeilen, surfen, kite-surfen en duiken behoren tot de vele mogelijkheden.

chambres d'hotes en gites