Pays Agly Verdouble

chambres d'hotes en gites

Dit “land” strekt zich uit van de wilde uitlopers van de Corbieres tot de beboste hellingen van de Fenouilledes : het land van Agly-Verdouble spreidt ten noorden van de Oostelijke Pyreneeen al zijn charmes ten toon. Door dit landschap stromen de rivier de Agly en de Verdouble, die zich slingerend een weg banen door steile rivierengtes (Gorges du Gouleyrous) en de dorpjes van water voorzien.

chambres d'hotes en gites

U kunt deze unieke landschappen bewonderen door de “rode trein” te nemen !
Dit is een toeristisch treintje dat door het land der Katharen en Fenouilledes rijdt: door valleien, wijngaarden en bossen en over snelstromende riviertjes via eeuwenoude viaducten, zodat u in juli en augustus de wijnen en de wijngaarden van de Agly kunt ontdekken met de Train des Vignes (wijngaardentrein). Bovendien kunt u de profiteren van de activiteiten die rondom deze trein worden georganiseerd, door onderweg te stoppen in de gemeentes langs het 60 km lange traject.

U reist door de Romeinse tijd (Romeinse wegen, aquaduct van Ansignan) en door het tijdperk van de Tempeliers (Saint-Arnac).
U kunt u ook storten in een meer dan 4 500 eeuwen geschiedenis : van het Paleolithicum tot het Neolithicum.
Dankzij het museum van de prehistorie in Tautavel of het museumkasteel van Belesta.
De middeleeuwen opnieuw beleven dankzij de kastelen van het land der Katharen (Aguilar naar Tuchan, Queribus naar Cucugnan en Peyrepertuse naar Duilhac), de wachttorens (Tautavel, Lansac, Rasigueres) van de oude grens en de kapellen en kluizenaarswoningen.

Het land van Agly Verdouble is ook een land van grand cru-wijnen en biedt maar liefst drie soorten herkomstbenamingen wat betreft de zoete aperitiefwijnen (Muscat de Rivesaltes, Maury en Rivesaltes), en de droge wijnen (Cotes du Roussillon, Cotes du Roussillon Villages en Maury)!
zie ook Land van wijn!