Wat is een Tables d’hotes

( of ga onmiddellijk naar www.sud66.com )

Algemene omschrijving chambres dhotes & Tables Dhotes :

Veel Chambres-d’Hôtes-eigenaars in Frankrijk bieden naast het verhuren van gastenkamers ook Table d’hôtes aan.
Dit is een maaltijd of heel diner met voornamelijk streekproducten, waar gezellig met de andere gasten én de eigenaars van de chambres d’hotes aan tafel wordt gedineerd.
Table d’hotes met regionale producten
De eigenaars die ‘s avonds voor hun gasten een heerlijke Table d’hotes serveren voelen zich veelal erg verbonden met de regio.
Ze kiezen (bewust) voor groenten en fruit uit eigen moestuin en halen hun andere producten niet te ver van huis (zoals verse eitjes).
Wijnen afstemmen bij de Table d’hotes recepten
Welke wijn past bij welk gerecht?
De meeste mensen zullen weten dat bij witvlees een licht droge witte wijn goed is (zoals Sauvignon Blanc), en dat bij een stuk wild zoals eend (rood vlees) een wat heftigere rode wijn goed tot zijn recht komt.

In Mas Le Mimosa :

Onze gasten (van de chambres dhotes, de gites hebben een eigen keuken) zijn vrij te opteren voor een Tables d’hotes (of op aanvraag een lightmenu, een kindermenu, …) !
Er is ook een zomerkeuken ter beschikking om zelf een maaltijd te bereiden met tafelmogelijkheid zowel binnen als buiten op een (overdekt) terras
In de zomerkeuken is er naast een fornuis ook een koelkast aanwezig, keukengerei, bestek, ….
Bovendien is er een ontspanningsruimte met een bar voor onze gasten. Er is een zithoek en een zitruimte. Tevens kunnen er frisdranken worden genomen (tegen een kleine vergoeding) of besteld worden aan de bar.

Men kan evengoed een restaurantje in de buurt uitkiezen.

Eénmaal per week is er een gezamelijke BBQ (onder strikte voorwaarden brandveiligheid) of Paella-avond, picknick in de wijngaarden/aanzee voorzien waar zowel de gasten van de chambres d’hotes als de gite-gasten kunnen aan deelnemen.

Er kan ook 2 maal per week een pizza (op houtoven) besteld worden.

Als leden van het feestcomité van onze gemeente, zorgen wij ook mee voor de feestelijkheden in het dorp. ’s Zomers zijn er naast de petanquekompetities, een filmavond, een orkest voor jongeren en bingo-avonden, ook gezamelijke maaltijden (1 maal per maand op een zaterdagavond is er een BBQ/Varken of Kalf aan spit/Paella/…) voor telkens 200 à 300 feestgangers die ons dorp komen opvrolijken (mét dansavond) : vooraf inschrijven is noodzakelijk !