Wat is een Chambre d’hotes Familiekamer

( of ga onmiddellijk naar www.sud66.com )

Algemene omschrijving uit chambres dhotesgids :

Chambre d’hôtes is de Franse benaming voor een “Bed and Breakfast”of “Zimmer Frei” of “Kamer met ontbijt”.
De term chambres d’hôtes betekent eigenlijk ‘gastenkamers’ en u bent dan ook vaak letterlijk te gast bij een eigenaar in huis of  ‘Mas’.  Wat is een mas ?
In Frankrijk bestaan er tienduizenden chambres d’hôtes door heel het land en u huurt een kamer per nacht of voor meerdere nachten. Bij een overnachting in een chambres d’hôtes zit het ontbijt altijd inbegrepen, net als bij een overnachting in een bed and breakfast.
De eigenaars stellen een overnachting beschikbaar in hun eigen huis (variërend van één tot maximaal 6 kamers) en serveren in de ochtend een gezellig en lekker Frans ontbijt. De oorsprong van het aanbieden van kamers van de gasten heeft te maken met het platteland en gaat al tot vele jaren terug. Als extra bijverdienste verhuurde de vrouw des huizes kamers in hun huis. Dit waren vaak simpele, maar fijne overnachtingsplekken waar ze de gasten goed in de watten legde.
Inmiddels is de term chambres d’hotes enigszins vrijer geworden en worden chambres d’hotes omgetoverd tot de meest luxueuze bestemmingen zijn, compleet met vele ontspanningsmogelijkheden. Daarnaast bestaan er ook nog vele eenvoudigere chambres d’hotes waar de eigenaars hun uiterste best doen om het de gasten naar hun zin te maken. Zoals gezegd bestaat er een grote diversiteit aan chambres d’hotes. Er zitten grote verschillen in comfort, de geboden faciliteiten (zwembad, etc.), maar ook de prijs kan enorm verschillen. Gaande van 40 euro tot zelfs meer dan 200 euro per overnachting per kamer. Een prijsmarge van 60 tot 80 euro per overnachting voor 2 personen wordt doorgaans als correct beschouwd (prijs/kwaliteitverhouding).
Sommige chambres d’hotes bieden kamers aan, waarbij het sanitair gedeeld dient te worden met andere kamers, wat sterk af te raden is. Normaliter worden chambres d’hôtes per nacht gehuurd. Er wordt ‘s ochtends voor het ontbijt gezorgd en het bed is al opgemaakt bij aankomst. In veel gevallen is het ‘s avonds ook mogelijk mee te dineren met de eigenaars en de andere gasten, dit wordt table d’hôtes genoemd.
chambres d'hotes en gites

In ‘Mas Le Mimosa’… ( voor familiekamers klik hier )

zijn alle chambres d’hotes/familiekamers voorzien van een eigen badkamer/douche. Een Familiekamer bestaat uit 2 slaapkamers, badkamer, hall. Alle bedden hebben een lengte van minstens 2 meter.
Er is ook een zomerkeuken ter beschikking om zelf een maaltijd te bereiden met tafelmogelijkheid zowel binnen als buiten op een (overdekt) terras.
In de zomerkeuken is er naast een fornuis ook een koelkast aanwezig, keukengerei, bestek, ….

Bovendien is er een zaaltje met een bar voor onze gasten. Er is een zithoek en een zitruimte. Tevens kunnen er frisdranken worden genomen (tegen een kleine vergoeding).

Naast een ontbijtterras is er ook een middagterras waar in de schaduw iets kan genuttigd worden. Of men kan een restaurantje in de buurt opzoeken.
Tweemaal per week is er mogelijkheid om een pizza (op houtoven) te bestellen.
Er is een eigen parkingplaats voorzien voor elke vakantieganger.

Het zwembad is doorlopend de hele dag open en er zijn gratis ligzetels voor onze gasten.

Pizzatime !!

familiekamers
pizza familiekamers

Een Gîte ?Een Familiekamer?Chambre d'Hôtes ?