vakantie bij belgen in zuid frankrijk chambres dhotes gites

De Middellandse Zee

Op 25 km : een dagje aan de kust, bestaande uit 40 km fijne zandstranden, rotsachtige kreekjes, vissershavens en plezierhavens… (Banyuls-sur-Mer, Port Vendre, Collioure, St.Cypriën, Canet Plage of Argeles-Plage), sfeer snuiven in Spaans Catalonië (Figuèras, Cadaqués, Rosas, Girona, Barcelona), even het hooggebergte in (Batère, Canigou) of gewoon een dagje rustig genieten van een koel drankje, van een ‘Muscat de Rivesaltes’ op één van de vele terrasjes rond de Mas.

Tevens is er een mooi zwembad met (schaduwrijke) terrassen en ligzetels, een petanquebaan, tafeltennis, badmintonplein… Het dorpscentrum ligt op amper 200 meter.

Wandelparadijs en “au pied du Canigou”

Frans Catalonië is een waar wandelparadijs dankzij 3500 km aangelegde paden, waarvan 50 wandelpaden. Hier kan je eindeloos wandelen, naargelang het seizoen én tot een hoogte van 3000 meter. In de Pyrénées-Orientales is de natuur actief! Naast het auto- en mototoeren kan je Frans (de Roussillon) en Spaans Catalonië in alle vrijheid ontdekken op de fiets of op de mountainbike!

Zuid-Frankrijk

Occitanië noemt men het gebied waar Occitaans wordt gesproken. Dit gebied komt overeen met “Zuid-Frankrijk”, met uitzondering van de Roussillon, het meest zuidelijke gebied van Frankrijk ! In de streek rond Perpignan wordt naast het Frans, Catalaans gesproken.

Lees verder ...

Een Gîte ?Een Familiekamer?Chambre d'Hôtes ?

Contact