vakantie bij belgen in zuid frankrijk chambres dhotes gites

zuid frankrijk

Mas Le Mimosa : Het ideale vertrekpunt om de Catalaanse bergen in te trekken, aan het strand van de Middellandse Zee te liggen, door authentieke dorpjes of door kleine steden te slenteren, wijnhuizen te bezoeken, wandel- of fietstochten / mountainbikeroutes uit te stippelen, paardrijden (manège in de buurt), ezeltochten, ulm-vluchten te maken, diepzeeduiken, snorkelen of zeekajak in de Catalaanse kuststreek….

Enkele nabijgelegen dorpen hebben tevens leuke authentieke markten. Het is de regio bij uitstek met zoveel bezienswaardigheden, prachtige natuur en rust.

Voor kunst en cultuur hoef je niet ver te gaan : forten en kastelen, abdijen en musea zijn talrijk aanwezig. Zelfs de Katharenstreek en Andorra liggen niet zo ver weg.

Of volg de sporen die artiesten zoals Picasso, Matisse, Derain, Maillol hebben achtergelaten (én zeer recent ook Soenen), zij hielden van dit land… de wijnen, de cultuur, de legende …

De Middellandse Zee

Op 25 km : een dagje aan de kust, bestaande uit 40 km fijne zandstranden,logeren bij belgen rotsachtige kreekjes, vissershavens en plezierhavens… (Banyuls-sur-Mer, Port Vendre, Collioure, St.Cypriën, Canet Plage of Argeles-Plage), sfeer snuiven in Spaans Catalonië (Figuèras, Cadaqués, Rosas, Girona, Barcelona), even het hooggebergte in (Batère, Canigou) of gewoon een dagje rustig genieten van een koel drankje, van een ‘Muscat de Rivesaltes’ op één van de vele terrasjes rond de Mas.Tevens is er een mooi zwembad met (schaduwrijke) terrassen en ligzetels, een petanquebaan, tafeltennis, badmintonplein… Het dorpscentrum ligt op amper 200 meter.

Wandelparadijs en “au pied du Canigou”

Frans Catalonië is een waar wandelparadijs dankzij 3500 km aangelegde paden, waarvan 50 wandelpaden. Hier kan je eindeloos wandelen, naargelang het seizoen én tot een hoogte van 3000 meter. In de Pyrénées-Orientales is de natuur actief! Naast het auto- en mototoeren kan je Frans (de Roussillon) en Spaans Catalonië in alle vrijheid ontdekken op de fiets of op de mountainbike!

Zuid-Frankrijk

Occitanië noemt men het gebied waar Occitaans wordt gesproken. Dit gebied komt overeen met “Zuid-Frankrijk”, met uitzondering van de Roussillon, het meest zuidelijke gebied van Frankrijk ! In de streek rond Perpignan wordt naast het Frans, Catalaans gesproken.

Lees verder ...

 

Contact