Montauriol

Les Aspres :

Montauriol ligt in “Les Aspres”. Gelegen in de Oostelijke Franse Pyreneeën (de Roussillon) is dit voor de meeste toeristen een nog vrij onbekende streek. Vandaar dat je in Les Aspres een groot aanbod hebt van mooie, idyllische en ongerepte plekjes welke allemaal bijdragen aan de ongekende charme van de regio. Op 1150 km van Brussel ligt deze prachtige streek die zich voornamelijk typeert door haar uitgestrekte wijngaarden en plantages met olijfbomen. De streek is warm en droog (300 zonnedagen per jaar) en het gevaar voor brand wordt hier deels opgevangen wordt door de vele kurkplantages.

Deze streek, gelegen tussen berg en zee, is een prachtig gebied waar hoge verwachtingen zeker zullen worden vervuld. Er zijn vele mooie authentieke dorpjes zoals Castelnou en heerlijke plekjes waar oprechte rust en stilte kan gevonden worden. Iets meer activiteit en drukte vindt men aan de Middellandse zeekust. Een bezoek aan het pittoreske Collioure, de bakermat van de schilderstijl het fauvisme, is voor elke kunstliefhebber een echte ‘must’. Cultuurliefhebbers komen met de vele musea die de streek rijk is helemaal aan hun trekken. In de idyllische dorpjes en stadjes zal elke reiziger de rust en stilte, de authenticiteit van het verleden terugvinden in de talrijke mooie kerken, kapelletjes, abdijen en mysterieuze gebouwen die al hun geheimen niet hebben vrijgegeven.

Sport kan veelvuldig worden beoefend in Les Aspres: er zijn talloze mogelijkheden voor (begeleide) wandelingen, fiets/mountainbike tochten en watersportactiviteiten. Voor de fanatieke of beginnende golfliefhebber zijn er prachtige golfterreinen tot aan de rand van de Middellandse zee beschikbaar. Natuurliefhebbers komen ook aan hun trekken in Les Aspres. Tijdens een wandelingen door de prachtige bossen kan er zomaar een hert of everzwijn worden gespot. Wandelaars zullen met plezier verdwalen in de prachtige natuurlijke gebieden van de streek, waar roofvogels zich zonder complexen laten bewonderen tijdens hun sierlijke vluchten boven het schilderachtige landschap.

De zomer in Les Aspres wordt gekenmerkt door vele lokale feesten, vaak gebaseerd op oude tradities. Na een lange dag vol verrassingen zullen bezoekers met plezier proeven van de lokale keuken en plaatsnemen aan één van de heerlijke tafels in een typisch Catalaans restaurant, waar kan worden genoten van het plaatselijk gebrouwen aperitief Byrrh, zonovergoten groentegerechten, smakelijke Crème Catalane met lavendel en eenvoudige maar eerlijke wijnen. De lokale ‘artisans’ bieden graag hun leuke souvenirs aan, waardoor de vakantieganger met veel plezier zal terugdenken aan een heerlijke vakantie in de streek.

Een Gîte ?Een Familiekamer?Chambre d'Hôtes ?

Contact meer info