Welkom in Zuid Frankrijk Middellandse Zee & Pyreneeën

Op vakantie en logeren in het uiterste zuiden van Frankrijk ! Chambres d’hôtes, Familiekamers, Gites, in een mediterraan klimaat met meer dan 300 zonnedagen per jaar : Vakantie Zuid Frankrijk, nabij Spanje, Middellandse Zee en de Pyreneeën !

Welkom in Zuid Frankrijk Middellandse Zee & Pyreneeën vakantie logeren bij belgen in frankrijk

Wij ontvangen jullie op 20km van Perpignan voor een zomerse comfortabele vakantie in een karaktervolle streek met veel afwisseling en natuurpracht.

Welke formule je ook verkiest, chambre d’hôte, gîte, familiekamer, met of zonder ontbijtformule : Alles is er aanwezig voor een geslaagde vakantie!

Mas le Mimosa ligt nabij het centrum van een klein dorpje aan de voet van de Pyreneeën/de Canigou op amper 25 km van de Middellandse Zee.
’s Avonds ruime airgekoelde kamers, een groot zwembad, een sauna, een jacuzzi, met kleine rustige hoekjes waar het aangenaam vertoeven is.

Het ideale vertrekpunt om de Catalaanse bergen in te trekken, aan het strand van de Middellandse Zee te liggen, door authentieke dorpjes of door kleine steden te slenteren, wijnhuizen te bezoeken, wandel- of fietstochten / mountainbikeroutes uit te stippelen, paardrijden (manège in de buurt), ezeltochten, ulm-vluchten te maken, diepzeeduiken, snorkelen of zeekajak in de Catalaanse kuststreek….

Enkele nabij gelegen dorpen hebben tevens leuke authentieke markten en het is de regio bij uitstek met zoveel bezienswaardigheden, prachtige natuur en rust.

Voor kunst en cultuur hoef je niet ver te gaan : forten en kastelen, abdijen en musea zijn talrijk aanwezig. Zelfs de Katharenstreek en Andorra liggen niet zo ver weg.

Of volg de sporen die artiesten zoals Picasso, Matisse, Derain, Maillol hebben achtergelaten, zij hielden van dit land… de wijnen, de cultuur, de legende …

De Middellandse Zee / Frankrijk

Op 25 km : een dagje aan de kust, bestaande uit 40 km fijne zandstranden, rotsachtige kreekjes, vissershavens en plezierhavens… (Banyuls-sur-Mer, Port Vendre, Collioure, St.Cypriën, Canet Plage of Argeles-Plage), sfeer snuiven in Spaans Catalonië (Figuèras, Cadaqués, Rosas, Girona, Barcelona), even het hooggebergte in (Batère, Canigou) of gewoon een dagje rustig genieten van een koel drankje, van een ‘Muscat de Rivesaltes’ op één van de vele terrasjes rond de Mas.

Wandelparadijs en “au pied du Canigou” / Frankrijk

Frans Catalonië is een waar wandelparadijs dankzij 3500 km aangelegde paden, waarvan 50 wandelpaden. Hier kan je eindeloos wandelen, naargelang het seizoen én tot een hoogte van 3000 meter. In de Pyrénées-Orientales is de natuur actief! Naast het auto- en mototoeren kan je Frans (de Roussillon) en Spaans Catalonië in alle vrijheid ontdekken op de fiets of op de mountainbike!

Les Aspres :

Montauriol ligt in “Les Aspres”. Gelegen in de Oostelijke Franse Pyreneeën (de Roussillon) is dit voor de meeste toeristen een nog vrij onbekende streek. Vandaar dat je in Les Aspres een groot aanbod hebt van mooie, idyllische en ongerepte plekjes welke allemaal bijdragen aan de ongekende charme van de regio. Op 1150 km van Brussel ligt deze prachtige streek die zich voornamelijk typeert door haar uitgestrekte wijngaarden en plantages met olijfbomen. De streek is warm en droog (300 zonnedagen per jaar) en het gevaar voor brand wordt hier deels opgevangen wordt door de vele kurkplantages.

Deze streek, gelegen tussen berg en zee, is een prachtig gebied waar hoge verwachtingen zeker zullen worden vervuld. Er zijn vele mooie authentieke dorpjes zoals Castelnou en heerlijke plekjes waar oprechte rust en stilte kan gevonden worden. Iets meer activiteit en drukte vindt men aan de Middellandse zeekust. Een bezoek aan het pittoreske Collioure, de bakermat van de schilderstijl het fauvisme, is voor elke kunstliefhebber een echte ‘must’. Cultuurliefhebbers komen met de vele musea die de streek rijk is helemaal aan hun trekken. In de idyllische dorpjes en stadjes zal elke reiziger de rust en stilte, de authenticiteit van het verleden terugvinden in de talrijke mooie kerken, kapelletjes, abdijen en mysterieuze gebouwen die al hun geheimen niet hebben vrijgegeven.

Sport kan veelvuldig worden beoefend in Les Aspres: er zijn talloze mogelijkheden voor (begeleide) wandelingen, fiets/mountainbike tochten en watersportactiviteiten. Voor de fanatieke of beginnende golfliefhebber zijn er prachtige golfterreinen tot aan de rand van de Middellandse zee beschikbaar. Natuurliefhebbers komen ook aan hun trekken in Les Aspres. Tijdens een wandelingen door de prachtige bossen kan er zomaar een hert of everzwijn worden gespot. Wandelaars zullen met plezier verdwalen in de prachtige natuurlijke gebieden van de streek, waar roofvogels zich zonder complexen laten bewonderen tijdens hun sierlijke vluchten boven het schilderachtige landschap.

De zomer in Les Aspres wordt gekenmerkt door vele lokale feesten, vaak gebaseerd op oude tradities. Na een lange dag vol verrassingen zullen bezoekers met plezier proeven van de lokale keuken en plaatsnemen aan één van de heerlijke tafels in een typisch Catalaans restaurant, waar kan worden genoten van het plaatselijk gebrouwen aperitief Byrrh, zonovergoten groentegerechten, smakelijke Crème Catalane met lavendel en eenvoudige maar eerlijke wijnen. De lokale ‘artisans’ bieden graag hun leuke souvenirs aan, waardoor de vakantieganger met veel plezier zal terugdenken aan een heerlijke vakantie in de streek.